Διακοπές 2030 | CBS


Διακοπές 2030

Δωμάτια που θα λειτουργούν με φωνητικές εντολές, αυτοματοποιημένη υποδοχή που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και μπάνια που θα ελέγχουν την υγεία μας. Η τεχνολογική επανάσταση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που αγκαλιάζουν την εξέλιξη της τεχνολογίας ως αναγκαιότητα της ψηφιοποιημένης καθημερινότητάς μας.

 

Στο χρονικό διάστημα δέκα ετών η τεχνολογία θα είναι εκείνη, που θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες. Βασικό στοιχείο στη διαμονή θα αποτελεί η εξατομίκευση, δηλαδή η προσφορά υπηρεσιών ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες και τα «θέλω» του κάθε ταξιδιώτη.

 

Φανταστείτε να μπαίνετε σε ένα ξενοδοχείο όπου σας καλωσορίζει ένα ρομπότ, ένα άλλο ρομπότ παίρνει τις βαλίτσες σας και εσείς, αφού ούτως ή άλλως έχετε κάνει check-in από το κινητό σας την προηγούμενη ημέρα, πηγαίνετε στο δωμάτιό σας, χωρίς να έχετε συναντήσει ούτε έναν πραγματικό άνθρωπο μέχρι στιγμής.

 

Προχωρώντας πιο μέσα, θα βρείτε  ένα δωμάτιο, το οποίο θα μπορείτε να προσαρμόζεται σε κάθε σας ανάγκη με τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου. Στη διάθεση σας θα έχετε μια σειρά «έξυπνων» συσκευών, καθώς και ενσωματωμένη στο χώρο τεχνολογία, για να νιώθετε πάντα σαν στο σπίτι σας και ακόμα καλύτερα.Διαδραστικοί τοίχοι θα εμφανίζουν ό,τι επιθυμείτε, ειδικά μαξιλάρια θα σας βοηθούν απολαύσετε έναν ήρεμο ύπνο, πιτζάμες θα παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας σας και ηχητικά ντους θα σας καθαρίζουν με τη χρήση φωτός!

 

Μέχρι το 2030 το διάστημα θα είναι ένας καλά οργανωμένος προορισμός για τους ταξιδιώτες, καθώς τα ταξίδια σε τροχιά γύρω από τη Γη θα γίνουν πιο προσιτά. Θα υπάρχουν ξενοδοχεία χτισμένα εκατοντάδες μίλια πάνω από τον πλανήτη, εκτός από αυτά που βρίσκονται κάτω από το νερό, με κάθε μια από τις δυο επιλογές να προσφέρει μαγευτική θέα, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

 

Σε 20 χρόνια οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, ενώ και θα προκύψουν και νέοι προορισμοί. Από τη μία πλευρά, θα επιτρέπονται τα ταξίδια στις σημερινές «Απαγορευμένες Ζώνες», δηλαδή περιοχές που σήμερα πλήττονται από ταραχές και από την άλλη πολλοί θα καταφέρουν να δουν από κοντά απειλούμενη είδη ή μέρη, πριν αυτά εξαφανιστούν.

 

 

Ένα εναλλακτικό μελλοντικό σενάριο είναι τα κινούμενα σπίτια που θα μπορούν να προσδένονται σε σκελετούς ξενοδοχείων και θα επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν όλες τις υποδομές και τις υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου χωρίς να χρειάζεται καν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Το ξενοδοχείο του μέλλοντος πρέπει να καλύπτει μία μεγάλη γκάμα αναγκών και ενδιαφερόντων. Πρέπει να είναι ταυτόχρονα χώρος εργασίας, χώρος διασκέδασης και δεύτερο σπίτι.

 

Εσείς είστε έτοιμοι για την διαμονή σας στο μέλλον;

 


Leave a comment

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.